Advertentie-Jonaz
reclame-icon

strategie & identiteit

CONTENT­MARKETING

Hoe maak je waardevolle en relevante content die je sales een boost geeft, de relatie met je klanten stimuleert of het imago van je merk oppept? Li Moon ontwikkelt contentmarketing voor bedrijven en instellingen met ambitie. Excellente content copywriting is daar een essentieel onderdeel van.

OOK CONTENTMARKETING VEREIST VLIJMSCHERPE COPYWRITING

Veel marketeers associëren copywriting met reclame. En reclame is verleden tijd. “Contentmarketing is de nieuwe reclame,” hoor je dan. Met contentmarketing creëer en deel je relevante informatie, die je inzet om prospects te converteren in klanten – en klanten in loyale vaste klanten.

Copywriting is een veel traditioneler ambacht. In short copy probeert de copywriter de lezer te verleiden om een actie te ondernemen. Soms is dat een aankoop, maar het kan ook om een abonnement gaan of een deelactie op social media.

TOTAAL VERSCHILLEND: contentmarketing en copywriting?

Bij contentmarketing denk je aan storytelling in blogs, whitepapers en videomarketing. En bij copywriting aan verkooppagina’s, advertenties en direct mail – een stuk minder sexy.
Totaal verschillend?
Nou nee, eigenlijk niet.
Niet als je het goed doet tenminste.

ALLE GOEDE CONTENT BEVAT UITSTEKENDE COPY­WRITING

Content zonder uitstekende copywriting doet niets voor je bedrijf en is een verspilling van je marketingbudget. Je investeert niet voor niets in een voortreffelijk geschreven blog, webtekst of whitepaper. Dat doe je niet voor een handvol bezoekers die na het lezen weer wegklikken.
Het omgekeerde geldt ook: copywriting zonder relevante content is zonde van de vaardigheden van de copywriter en de tijd van de lezer. Je slaagt er misschien in een groot publiek te bereiken, maar de meesten haken teleurgesteld af.
Contentmarketing en copywriting hebben elkaar nodig. Samen zijn ze een onverslaanbaar duo als je je content op de juiste uitgangspunten baseert:

#1 Wees echt, eerlijk en oprecht
Wees echt en eerlijk als het om de verhalen uit je bedrijf of instelling gaat. Een boodschap overbrengen is effectief als dat verhaal mensen raakt, zeggen we bij Li Moon. Recht in het hart. Alleen een boodschap die het hart bereikt, nestelt zich in het hoofd. Klanten voelen feilloos aan of een verhaal nep of echt is. Echt is krachtig, nep is dodelijk.

#2 Leg je klanten in de watten
Als je aan contentmarketing doet, doe het dan goed. Werk je video’s kwalitatief uit, post met enige regelmaat en wees altijd relevant. Contentmarketing is geen advertentie, maar wel een aanjager van de verkoop. In dit onderscheid speelt de copywriter een cruciale rol. Wanneer je content te veel een advertentie is, zal het effect tegenvallen. Is de content waardevol en relevant dan komen klanten terug en kopen ze ook.

#3 Laat specialisten met elkaar samenwerken
Contentmarketing en zoekmachine-optimalisatie (​​SEO) vormen een uitstekende combi, maar maak niet de fout om voor zoekmachines te schrijven. Content schrijf je voor prospects en klanten – echte mensen – en niet voor een zoekmachine. Haak je copywriter aan om je merkwaarden en call-to-action op het scherpst van de snede in de tekst te verwerken. Zo zet je de basis voor een killer-contentmarketingcampagne.

Wil je weten wat wij aan contentmarketing en copywriting voor jouw merk of bedrijf kunnen betekenen? Vertel ons je marketingdoelstelling en wij vertellen je graag wat volgens ons de beste aanpak is. Daarbij zoeken we uiteraard oplossingen die binnen jouw beschikbare budget passen. Je aanvraag verplicht je tot niets. Kom maar op met je marketingdoelstelling!

Wij zijn Li Moon
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003.

ONZE FILOSOFIE

HET LI MOON CONTENTABONNEMENT
DE ZEKERHEID VAN EEN VAST MAANDBEDRAG

Het opzetten en uitvoeren van je contentstrategie is een intensief traject. Met veel klanten werken wij daarom op een abonnementsbasis samen.

Aan de hand een samen te stellen contentkalender werken we een jaarbegroting uit en verrekenen de investering naar een vast maandbedrag. Zo weet je precies wat je tegen welke maandkosten krijgt opgeleverd en kom je nooit voor verrassingen te staan. En veranderen de inzichten tussentijds? Dan vinden we wel een oplossing binnen het afgegeven budget.

Geïnteresseerd? Stuur ons je gegevens, dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Heb je meer haast? Bel ons dan gerust (023-5343430) 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vertelmiddel

b2bcontentmarketing-voicebyte-animatie

B2B contentmarketing

Investeer in vindbaarheid

B2B Storytelling | Li Moon

B2B Storytelling

Onmisbaar gereedschap om te bouwen

Longread | Li Moon

Longread

Jouw merk verdient inhoud

storytelling

Storytelling

Deel de verhalen rond je merk

TROTS OP ONZE MERKEN

MEER WETEN OVER ONS WERK?

Employer Branding KwikFIt

Employer Branding KwikFIt

Employer branding KwikFit: preferred employer in een oververhitte markt

De Elephant Parade in Wildlands

De Elephant Parade in Wildlands

De Elephant Parade in Wildlands lokaal promoten

Zo werd Koorbiënnale The Big Sing

Zo werd Koorbiënnale The Big Sing

Wil je werken met bevlogen merkmakers? Li Moon helpt met strategie, herpositionering, vormgeving, content en online

limoon-logo

Waarderweg 19
2031 BN Haarlem

VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT 50a
7901 AS HOOGEVEEN

 Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003

Merkmakers met hoofd en hart.
Sinds 2003