ONLINE
E-COMMERCE

Li Moon heeft vele bedrijven geholpen met hun website en e-commerce. Zo ook Smid Media Solutions, het full-service Print Management bedrijf uit Raamsdonksveer waarmee we eind 2017 van start gingen. Usability en conversie zijn de uitgangspunten in ontwerp en technische realisatie.

E-COMMERCE WEBSITE AFGESTEMD OP OPTIMALE USABILITY EN CONVERSIE

Smid Media Solutions is een full-service Print Management-bedrijf dat alles levert op het gebied van drukwerk, printwerk en digitale media. Voor Smid Media Solutions waren usability en conversie de belangrijkste uitgangspunten in het ontwerp.

USABILITY ALS UITGANGSPUNT

Voor Smid Media Solutions vernieuwde Li Moon hun website. De site maakten we gebruiksvriendelijker. Niet de klant overspoelen met informatie en diverse soorten dienstverlening maar het goed ‘neerzetten’ van alle producten. Door middel van productcategorieën, uitgelichte items, of ‘voorgestelde producten/diensten’ die aansluiten bij de zoekopdracht van een klant.

Usability en conversie

OPTIMALE GEBRUIKSERVARING

De omvang van het assortiment zorgt ook gelijk voor een hoge moeilijkheidsgraad: een assortiment met tientallen productcategorieën en honderden producten maakt een heldere rubricering essentieel om de gebruiker een optimale gebruikservaring te blijven bieden.

Veel vaste klanten van Smid Media Solutions vervallen in herhalingsaankopen. Vandaar dat iedere productpagina suggesties geeft qua upsell en cross-sell. Inmiddels fungeert de website als online productportfolio waarbij klanten via de vaste bestellingen ook met ( nieuwe) alternatieven uit het assortiment kennis maken. Dit moet voor een omzetgroei onder bestaande klanten gaan zorgen.

MOBILE FIRST EN SEO-GEOPTIMALISEERD

We ontwierpen en bouwden de website voor Sm een nieuwe website die voldoet aan alle criteria die Google tegenwoordig belangrijk vindt. Dit hield in dat we de site mobile first bouwden en voor zoekmachines (Google) geoptimaliseerde pagina’s bevat die de
site voor de verschillende doelgroepen vindbaar maakt.

CONSUMENT EN ZAKELIJKE KOPER ALS DOELGROEP

Smid Media Solutions richt zich op meerdere doelgroepen: de consument én de zakelijke koper. Voor de consument werd speciaal een aparte webshop (Drukwerktijger) opgezet. Maar de branche waarin de zakelijke kopers zich bevinden is divers. Smid Media Solutions werkt veel voor retailers als Shell en Esso. Maar ook voor uitgeverijen en Nederlandse filmmaatschappijen.

Geef je merk een boost
Met ons branding advies
Geef je merk een boost
WIJ ZIJN LI MOON MERKMAKERS MET HOOFD EN HART. SINDS 2003.
Wij zijn Li Moon
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003.

Zoek je een creatieve oplossing?

Mail ons!
Op zoek naar een creatieve oplossing voor jouw communicatievraagstuk? Wil je informatie over de middelen die we voor je kunnen inzetten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend voorstel. Vul het antwoordformulier in dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Liever bellen? 023 534 34 30. Tot snel!

Meer weten over ons werk?

Alle cases

Vertelmiddel

Alle diensten

Li Moon deelt

Blog archief