SAMENWERKEN
VIDEO­­­MARKETING

ZO ZET JE SUCCESVOL VIDEOMARKETING IN VOOR JE MERK

Steeds meer bedrijven maken gebruik van videomarketing. Met video is het namelijk makkelijker om op persoonlijk niveau met je doelgroep in contact te komen en het helpt om meer menselijke interactie te creëren. Alle reden dus om videomarketing in te zetten om jouw merkidentiteit visueler te maken. Wat voor video heeft jouw merk nou echt nodig? En wanneer kies je voor video en wanneer voor een animatie

WAAROM VIDEOMARKETING?

Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar de populariteit van videomarketing zit nog altijd flink in de lift. Video is een echte trafficbooster geworden en zorgde in 2020 al voor 82% van het internetverkeer. Samen met animatie, wordt videomarketing naar verwachting de meest effectieve digitale marketingtrend in 2021.

Vooral video’s delen via social media platformen zorgt voor een groot bereik. Op deze kanalen worden video’s maar liefst 12 keer vaker gedeeld dan berichten bestaande uit tekst en een afbeelding.

Verkoop je online? Dan blijkt video goed voor je conversie. Zo koopt 64% van de consumenten sneller een product na het zien van een video over dat product. Ook helpt video met je click-through-rate vergogen bij een e-mailmarketing campagne. Dit kan zelfs oplopen tot 63%. Bovenstaande cijfers zijn de meeste recente cijfers van het Britse videodatabureau RawShorts.

JE MERKVERHAAL VIA VIDEO

Reden genoeg dus om video voor je bedrijf in te zetten. Kies je voor video, dan kies je voor storytelling. Vertel jouw merkverhaal op een manier die bij de kijker de juiste emotie oproept. Deze kan zich daardoor beter identificeren met jouw boodschap. Wat maakt jouw merk zo uniek of bijzonder? Waarom kopen mensen jouw product?

If you can’t tell it, you can’t sell it. Het mooie aan video is dat je niet altijd keiharde sales hoeft toe te voegen. Vertel als merk echt jouw verhaal. Wat jou zo uniek maakt. Dan creëer je bij je doelgroep een gevoel dat ze niet snel voor een ander bedrijf zal hebben en haal je misschien net wat meer mensen over de streep om voor jou te kiezen.

VAKMANSCHAP LAAT JE ZIEN MET VIDEO

Een voorbeeld uit de praktijk: Blozo is een metaalbedrijf gebaseerd op modern vakmanschap. Hoe maak je het verschil in een markt waarin alle bedrijven op elkaar lijken?

Bij Blozo staan de vakmensen centraal. Niet de moderne machines. Dat maakt Blozo anders. Door middel van korte portret video’s maakten wij dit verhaal van Blozo duidelijk. Uit de video’s komt het persoonlijke aspect naar voren in plaats van het afstandelijke machinale. Het gevoel dat je aan Blozo overhoudt: persoonlijk vakmanschap.

ANIMATIE IDEAAL VOOR UITLEGVIDEO’S

Heb je een complexer verhaal dat je wilt vertellen? Zoals welke gevolgen een nieuwe wet voor jouw bedrijf of werknemers gaat krijgen? Of wil je het verhaal achter je (big) data in een korte tijd helder verteld hebben? Dan is een animatievideo misschien een betere optie.

Met een animatievideo maak je mogelijk wat met video niet of nauwelijks mogelijk is: complexe of ingewikkelde stof helder en op een speelse manier visualiseren.

We geven je een voorbeeld van de kracht van een animatievideo. Voor KwikFit maken wij regelmatig animatievideo’s met als doel om kort en krachtig relatief complexe informatie uit te leggen. In dit voorbeeld leggen we in 45 seconden een APK-keuring uit.

VIDEOMARKETING INZETTEN VOOR JOUW BEDRIJF

Wil je weten wat wij voor jouw merk of bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Li Moon deelt

Blog archief