Onmisbare bronnen
hoofd-hart

social media captions

4 tips voor de perfecte caption

Help, ik moet weer een social media caption schrijven! Klinkt dit bekend? Lees dan snel verder voor een aantal eenvoudige tips die jij voor je eigen bedrijfsprofiel kunt gebruiken!

1. Pakkende headline

Een pakkende headline is belangrijk om direct de aandacht van de lezer te grijpen. De eerste zin is het belangrijkste. Hier maakt de lezer namelijk een keuze: ga ik doorlezen of toch niet? Trek dus de aandacht in de headline en vertel zo duidelijk mogelijk waar het bericht over gaat. Mensen houden namelijk niet van zoeken.

Een leuke tip is dat je de headline ook in een ander lettertype kan zetten. Dat doe je door de tekst te kopiëren en plakken. Een voorbeeld van een website waar je dit kan doen is: FancyTextGenerator

2. Storytelling

Ons brein is gemaakt om te luisteren naar verhalen. Storytelling is het vertellen van een emotioneel en authentiek merkverhaal. Het doel van storytelling is om verbinding te maken, betrokkenheid te creëren en relevant te blijven bij je doelgroep.

3. Call to action

Yes, ik heb mijn bericht bijna klaar! Ik hoor het je al denken.. Maar.. zorg altijd voor een call to action in je bericht. Call to actions hebben als doel om potentiële klanten over te halen een specifieke handeling te verrichten. Ga daarom de interactie aan met je volgers en stel ze een vraag.

Wil je je volger inspireren, dan kan je die stimuleren om te reageren op jouw post door bijvoorbeeld een vraag te stellen. “Welke outfit is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties!’’

Wil je je volger activeren, bijvoorbeeld om iets te kopen, schrijf dan een call to action waarin je je volger oproept dat te doen. “Klik op de volgende link (link van product) om jouw eigen summer dress te kopen!”

Het is ook altijd aan te raden, dat als je waarde weggeeft, om volgers aan te sporen om de post op te slaan of te delen. Door een post op te slaan of te delen krijgt het bericht namelijk meer bereik. Het is van belang om lezers te vertellen wat ze moeten doen na het lezen van jouw caption. En volgers die aan het eind van jouw caption zijn gekomen, zijn geïnteresseerd. Geef ze dat extra zetje tot bijvoorbeeld aankoop!

4. Hashtags

Door gebruik te maken van hashtags wordt de online vindbaarheid van je bericht vergroot. Op deze manier kan je mensen bereiken die jou (nog) niet volgen. Zorg er wel voor dat de hashtags relevant zijn voor jouw bericht. Ga niet voor de standaard hashtags zoals #followme of #likeforlike. Deze leveren namelijk geen trouwe volgers en likes op én je wordt minder serieus genomen. Bedenk zelf wat goed past bij je doelgroep en kijk ook eens naar de concurrent. Heb je bijvoorbeeld een kleding pagina? Dan doen hashtags zoals #fashion, #kleding of #shoppen het goed. En als laatste, houd ze kort. Niemand zoekt naar lange hashtags. En niemand zoekt naar ingewikkelde hashtags, houd het dus ook simpel.
Je kunt ook zelf een hashtag bedenken en deze beschikbaar stellen voor je klanten. Maak duidelijk dat je klanten deze hashtag kunnen gebruiken als jouw product zichtbaar is in het bericht. Dit is niet alleen goede reclame voor je merk, maar je kunt deze content ook plaatsen op je eigen pagina.

Naast deze 4 tips wordt de tekst ook leuker om te lezen als het kort en krachtig is, er emoji’s worden gebruikt voor de persoonlijke touch en witregels toegevoegd zijn voor extra leesbaarheid. Veel plezier en succes met het schrijven van je volgende caption!

GEEF JE MERK EEN BOOST

Met ons branding advies

Wij zijn Li Moon
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003.

ONZE FILOSOFIE

DE BESTE STRATEGIE VOOR JOUW MERK?

VRAAG HET LI MOON!
Op zoek naar een maatwerkoplossing voor jouw communicatievraagstuk? Wil je informatie over de diensten die we kunnen leveren? Maak een afspraak met ons voor een vrijblijvend voorstel. Vul het antwoordformulier in dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Liever bellen? 023-5343430. Tot snel!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Design Thinking

Design Thinking

Toegevoegde waarde design thinking op creatieve processen is enorm, zo onderzocht onderzoeksbureau McKinsey

Zo herken je het verschil

Zo herken je het verschil

De termen logo, huisstijl en merkidentiteit worden regelmatig door elkaar gehaald, maar hoe houd je ze dan uit elkaar?

Vertelmiddel

Marketing Automation | Li Moon

Marketing automation

Haal optimaal rendement uit je leads

CoolSculpting-mobiel

E-commerce

8 voorwaarden om je platform te laten slagen

storytelling

Storytelling

Deel de verhalen rond je merk

Contentabonnement-renee-evy

Contentabonnement

Een jaar verzekerd van goede content

MEER WETEN OVER ONS WERK?

Employer Branding KwikFIt

Employer Branding KwikFIt

Employer branding KwikFit: preferred employer in een oververhitte markt

De Elephant Parade in Wildlands

De Elephant Parade in Wildlands

De Elephant Parade in Wildlands lokaal promoten

Zo werd Koorbiënnale The Big Sing

Zo werd Koorbiënnale The Big Sing

Wil je werken met bevlogen merkmakers? Li Moon helpt met strategie, herpositionering, vormgeving, content en online

limoon-logo

Waarderweg 19
2031 BN Haarlem

VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT 50a
7901 AS HOOGEVEEN

 Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003

Merkmakers met hoofd en hart.
Sinds 2003