hoofd-hart

CONTENT

SOCIAL MEDIA

Social media zorgen voor interactie, storytelling en kennis delen. De mogelijkheden met Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn, YouTube en Snapchat zijn onbegrensd. Bedenk je strategie voor je start. Welk social medium werkt het beste voor jou en hoe zet je video in? Ieder kanaal heeft zijn eigen wetten.
LM_Merklichaam_boost
Succesvol video inzetten voor jouw bedrijf?

Vraag jouw gratis
video advies aan

LINKEDIN VIDEO INZETTEN? ZO DOE JE DAT!

De opmars van video is evident. 80% procent van de informatie die we via horen en zien tot ons nemen, onthouden we. Vandaar dat video zo’n krachtig communicatiemiddel is. YouTube is het videoplatform en de tweede zoekmachine. Ook LinkedIn heeft nu zijn eigen videoplatform. Houd rekening met de verschillen.

Op 12 april bezochten contentstrategen Rim Voorhaar en Alexander Nijeboer van Li Moon SocialToday in de Utrechtse Jaarbeurs.
SocialToday is het jaarlijkse social media-evenement van Frankwatching, een must voor iedereen die dagelijks met content werkt.
Marcel Molenaar van LinkedIn introduceerde er het videoplatform van dit zakelijk social-media-platform en legde uit waarom en hoe je video op LinkedIn het beste kunt inzetten.

LINKEDIN VIDEO: KRACHTIG EN KORT

Het grote verschil tussen YouTube en LinkedIn is dat YouTube een echt videoplatform is. Bezoekers bezoeken het platform om video te kijken. Vandaar dat de lengte van je video – voor specialistische doelgroepen – niet gelijk een probleem is en dat je video het beste in landscape-formaat kunt uploaden.

Bezoekers van LinkedIn zijn niet specifiek op zoek naar videos. Bovendien spelen de video’s automatisch af in je timeline en bezoekt circa 80 procent LinkedIn op een mobiele telefoon. Dit maakt dat er voor LinkedIn video compleet andere wetten gelden dan voor video’s op YouTube. “Een goede LinkedIn video is krachtig en kort,” zegt Marcel Molenaar, country manager van LinkedIn in Nederland. Op SocialToday lichtte hij de verschillen tussen video op YouTube en LinkedIn toe. “Hoe korter, hoe beter” is zijn boodschap. “En start krachtig, anders haakt de kijker al na 5 seconden af.”

ENORM ORGANISCH BEREIK OP LINKEDIN

Er zijn significante verschillen tussen video op LinkedIn en andere social media. YouTube is een zoekmachine waar je goed moet nadenken over tags en titels om je video vindbaar te maken. Je thumbnails zet je in om op te vallen. Op LinkedIn is dat anders, stelt Molenaar. “Op LinkedIn komt je video in de timeline van je relaties waardoor je sowieso een groot organisch bereik hebt.”

Dit organische bereik kan groeien als je relaties de video delen. Daarnaast kun je de video ook inzetten voor lead-generatie door deze (betaald) in de timeline van prospects te laten verschijnen. Op Facebook is het genereren van bereik eigenlijk alleen nog mogelijk als je er voldoende advertentiebudget voor uittrekt.

LINKEDIN VIDEO: LET OP FORMAAT EN ONDERTITELING

Nog een opvallend verschil met YouTube: doordat in LinkedIn het geluid van video niet standaard aan staat – dit om overlast te voorkomen – en video’s dus zonder audio worden afgespeeld, is het verstandig om je video’s te uploaden met ondertitels. Zo krijgen kijkers die je video zonder geluid kijken toch mee waar je video over gaat. Verder is een vierkante video beter en vriendelijker voor mobiel dan landscape.

GESCHREVEN DOOR: ALEXANDER NIJEBOER
Strateeg Alexander Nijeboer is van vele markten thuis, maar met als grootste gave zijn visie op online-zaken en content- en marketingstrategieën.

Wij zijn Li Moon
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003.

ONZE FILOSOFIE

lisly-thumb-3

ZOEK JE EEN CREATIEVE OPLOSSING?

MAIL BEA!
Op zoek naar een creatieve oplossing voor jouw communicatievraagstuk? Wil je informatie over de middelen die we voor je kunnen inzetten? Maak een afspraak met Bea voor een vrijblijvend voorstel. Vul het antwoordformulier in dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Liever bellen? 023-5343430. Tot snel!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

KENNIS OM TE DELEN

Leadgeneratie

Leadgeneratie

Heb je keihard gewerkt aan een nieuwe website maar de stoet aan nieuwe klanten blijft uit? Zo genereer je wel leads!

Design Thinking

Design Thinking

Toegevoegde waarde design thinking op creatieve processen is enorm, zo onderzocht onderzoeksbureau McKinsey

Vertelmiddel

Strategiefilm

Jouw nieuwe koers in beeld

Videomarketing

Video is onmisbaar in iedere marketingstrategie

Animaties

5 redenen om voor animatievideo te kiezen

Social media

Kiezen betekent goed delen

MEER WETEN OVER ONS WERK?

Merkstrategie Wildlands

Merkstrategie Wildlands

Wildlands is een avontuur. Hoe vertel je dat avontuur als merk het beste?

Shopping magazine Hudson’s Bay

Shopping magazine Hudson’s Bay

Folder is ook in online-tijdperk saleskanon

Blozo

Blozo

Hi-tech-bedrijf met een menselijk gezicht

limoon-logo
Hendrik Figeeweg 1H
2031 BJ Haarlem
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003
Merkmakers met hoofd en hart.
Sinds 2003