hoofd-hart

content

Video marketing

Op zoek naar een passend antwoord voor jouw marketing- of communicatievraagstuk? In het fraaie Figeestaete in Haarlem werken onze creatieven met hart & hoofd aan jouw antwoord. Neem contact op en kom gerust kennismaken!

DE ONSTUITBARE OPMARS VAN VIDEO

We lezen het steeds vaker: merken worden uitgever van journalistieke content en video is bezig met een onstuitbare opmars. Bij Li Moon maken we branded content voor onder meer Dirk van den Broek en KwikFit.

Branded broadcasting is de afgelopen jaren bezig met een niet te stuiten opmars. Het bewijs hiervan vinden we al jaren terug in het jaarlijkse Online Video Monitor-onderzoek. Video rules als het gaat om informatieoverdracht. De meeste consumenten bekijken liever online video’s (YouTube) dan dat ze artikelen lezen.

Ook als de boodschapper van dat filmpje een commerciële insteek heeft, vinden de consumenten dat nog steeds ok. Zolang ze maar weten wie de afzender is van de video.

DE KRACHT VAN STORYTELLING

Bij Li Moon zijn we volop bezig met de productie van branded content voor Dirk en KwikFit. Momenteel produceren we alle content voor het 75-jarig jubileum van het supermarktconcern, bij uitstek een onderwerp om uit te pakken met storytelling.

Storytelling is bij uitstek geschikt om een merk te laden en merkwaarden te borgen.

INSPIRERENDE VOORBEELDEN

Wat wij verder inspirerende (internationale) voorbeelden van ‘branded broadcasters’ vinden? Goed, dat een merk als Red Bull een trendsetter is op het gebied van marketing en branded content, weten we inmiddels wel. En toch mogen ze niet ontbreken. Wat Red Bull op het gebied van video doet is en blijft waanzinnig. Kijk maar eens op Red Bull TV.
Minder bekend misschien, maar niet minder interessant zijn het outdoor-kledingmerk Patagonia – Blog & Youtube kanaal – en drones-producent DJI.

Of het Zweedse Handelsbanken. Drie keer per dag plaatst de bank een video-bulletin online. Over beursnieuws, economische of politieke ontwikkelingen. De onderwerpen worden gepresenteerd door presentatoren die bekend zijn van tv. Met resultaat: de bank claimt een bereik van ongeveer 100.000 bezoekers per week.

En dicht bij huis hebben we natuurlijk onze eigen Appie Today van Albert Heijn. De supermarktketen werkt samen met diverse productiemaatschappijen, uitgevers en contentspecialisten. De kunst: dagelijks zoveel mogelijk nieuwe video’s online zetten. Briljant.

DE KERNGEDACHTE VAN BRANDED CONTENT

Branded video draait vooral om de juiste ‘mindset’. Consumenten ervaren video alleen als relevant zolang het de eigen informatiebehoefte, interesse en beleving bevredigt. Is de content te sterk gericht op het merk, bedrijf of product dan wordt de videocontent als reclame ervaren. De kerngedachte van branded video is: wat zou onze klant interessant vinden en daadwerkelijk graag willen zien? Die kerngedachte zal in de marketing van bedrijven een steeds belangrijker rol gaan spelen en zo worden steeds meer organisaties en merken uitgever van branded content.

GESCHREVEN DOOR: ALEXANDER NIJEBOER
Strateeg Alexander Nijeboer is van vele markten thuis, maar met als grootste gave zijn visie op online-zaken en content- en marketingstrategieën.

Wij zijn Li Moon
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003.

ONZE FILOSOFIE

ZOEK JE EEN CREATIEVE OPLOSSING?

MAIL ONS!
Op zoek naar een creatieve oplossing voor jouw communicatievraagstuk? Wil je informatie over de middelen die we voor je kunnen inzetten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend voorstel. Vul het antwoordformulier in dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Liever bellen? 023-5343430. Tot snel!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vertelmiddel

dummyblog

Strategiefilm

Jouw nieuwe koers in beeld

dummyblog

Videomarketing

Video is onmisbaar in iedere marketingstrategie

dummyblog

Bedrijfsfilm

Video onmisbaar in de marketingmix

dummyblog

Wervingsfilm

Aandachttrekker voor toptalent

MEER WETEN OVER ONS WERK?

Employer Branding KwikFIt

Employer Branding KwikFIt

Employer branding KwikFit: preferred employer in een oververhitte markt

De Elephant Parade in Wildlands

De Elephant Parade in Wildlands

De Elephant Parade in Wildlands lokaal promoten

Zo werd Koorbiënnale The Big Sing

Zo werd Koorbiënnale The Big Sing

Wil je werken met bevlogen merkmakers? Li Moon helpt met strategie, herpositionering, vormgeving, content en online

limoon-logo

Waarderweg 19
2031 BN Haarlem

VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT 50a
7901 AS HOOGEVEEN

 Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003

Merkmakers met hoofd en hart.
Sinds 2003