Videomarketing | Li Moon
hoofd-hart
SAMENWERKEN

VIDEO­­­MARKETING

Videomarketing is een onmisbare pijler binnen iedere contentstrategie. Li Moon is specialist in videomarketing voor zowel B2C als B2B. Ben je op zoek bent naar uitleganimaties, bedrijfsvideo, social video of strategievideo? Wij vertalen jouw boodschap naar video die jouw doelgroep in het hart zal raken.

Zo zet je succesvol video in voor je merk

Dit jaar zal video voor zo’n 82 procent van het internetverkeer gaan zorgen. Alle reden dus om video in te zetten voor je merk. Wat voor video heeft jouw merk nou echt nodig? Wanneer kies je voor video en wanneer voor een animatie? Wij leggen het je hier uit en laten het zien!

Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar de populariteit van videomarketing zit nog altijd flink in de lift. Video is een echte trafficbooster geworden. De verwachting is dat video in 2020 voor 82 procent van het internetverkeer zal zorgen. Met name het delen van video’s via social media platformen zorgt voor een groot bereik. Video’s op social media worden maar liefst 12 keer vaker gedeeld dan berichten bestaande uit tekst en een afbeelding.
Verkoop je online dan blijkt video goed voor je conversie. Zo koopt 64 procent van de consumenten sneller een product na het zien van een video over dat product en verhoog je de click-through-rate van je email marketing campagne met 63 procent wanneer er video in zit. Bovenstaande cijfers zijn de meeste recente cijfers van het Britse videodatabureau RawShorts.

Kies je video of animatie?

Reden genoeg dus om video voor je bedrijf in te zetten. Maar wat voor video heeft jouw bedrijf of merk nou echt nodig? Hoe komt jouw verhaal of imago het best naar voren? Wanneer kies je voor video en wanneer voor een animatie? Wij leggen het uit en laten het zien!
Kies je voor video, dan kies je voor storytelling. Vertel jouw merkverhaal op zo’n manier dat die bij de kijker de juiste emotie oproept. Deze kan zich daardoor beter identificeren met jouw boodschap. Wat maakt jouw merk zo uniek of bijzonder? Waarom kopen mensen jouw product? If you can’t tell it, you can’t sell it. Het mooie aan video is dat je niet altijd keiharde sales hoeft toe te voegen. Vertel als merk echt jouw verhaal. Wat jou zo uniek maakt. Dan creëer je bij je doelgroep een gevoel dat ze niet snel voor een ander bedrijf zal hebben.

Vakmanschap vertel je met video

Een voorbeeld uit de praktijk: Blozo is een metaalbedrijf gebaseerd op modern vakmanschap. Hoe maak je het verschil in een markt waarin alle bedrijven op elkaar lijken? Bij Blozo staan de vakmensen centraal. Niet de moderne machines. Dat maakt Blozo anders. Door middel van korte portret video’s maakten wij dit verhaal van Blozo duidelijk. Uit de video’s komt het persoonlijke aspect naar voren in plaats van het afstandelijke machinale. Het gevoel dat je aan Blozo overhoudt: persoonlijk vakmanschap.

Het aspect storytelling hebben we voornamelijk toegepast bij de viering van het 75-jarige jubileum van onze klant Dirk van den Broek. Hoe laat je het verschil tussen de Dirk vroeger en de Dirk van nu zien? Door het personeel van vroeger met het personeel van nu te laten werken. En door scènes zo min mogelijk te scripten krijg je échte verhalen van échte personen. Dat straalt af op de persoonlijkheid van je bedrijf.

Een ander praktijkvoorbeeld waarin video een wezenlijk element toevoegt aan je merk, is de wervingscampagne voor Alldoorco. In deze campagne vertelden we de werkgeversidentiteit met behulp van de uitkomsten van de analyse met het Li Moon Merklichaam©. Het resultaat: een wervingsvideo waarin alle elementen aan bod komen die Alldoorco tot een uniek bedrijf maken.

Animatie ideaal voor uitlegvideo’s

Heb je een complexer verhaal dat je wilt vertellen? Zoals welke gevolgen een nieuwe wet voor jouw bedrijf of werknemers gaat krijgen? Of wil je het verhaal achter je (big) data in een korte tijd helder verteld hebben? Dan raden wij je een animatie aan. Met een animatievideo maak je mogelijk wat met video niet of nauwelijks mogelijk is: complexe of ingewikkelde stof helder en op een speelse manier visualiseren.

De kracht van animatie in een paar voorbeelden: voor KwikFit maken wij regelmatig animatievideo’s met als doel om kort en krachtig relatief complexe informatie uit te leggen. In dit voorbeeld leggen we in 45 seconden een APK-keuring uit.

Een ander voorbeeld, waarbij het helder kunnen vertellen van een complex verhaal op de proef werd gesteld, is een animatie voor onze klant Detailresult Groep. Het is een flinke kluif de nieuwe regelgeving van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) zo maar eens even uit te leggen. Laat staan klip en klaar te vertellen wat die nou precies voor jouw bedrijf gaat betekenen. In deze animatie wordt dit in 2 minuten helder uitgelegd.

En last but not least geven we het voorbeeld van Zorggroep Florence. Een video waarin de persoonlijke werkwijze van zorgmedewerkers jegens dementerende ouderen duidelijk wordt gemaakt. Met het oog op de privacy van de cliënten is het vrijwel onmogelijk om hiervoor op locatie te filmen. Animatie is daarom bij uitstek de beste optie. Deze animatievideo van 2 minuten laat goed zien dat animatie persoonlijk en niet afstandelijk hoeft te zijn. Ondanks het feit dat je geen echte mensen ziet, krijg je wel een helder beeld hoe persoonlijk men bij Zorggroep Florence te werk gaat.

Hopelijk heb je aan de hand van deze voorbeelden een duidelijk beeld gekregen over de verschillen tussen video en animatie. Wil je weten wat wij voor jouw merk of bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

GESCHREVEN DOOR: DOUWE JANSSEN
Junior Content Creator Douwe stort zich bij Li Moon op videomarketing, social en websitecontent.

GEEF JE MERK EEN BOOST

Met ons gratis merkadvies

Wij zijn Li Moon
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003.

ONZE FILOSOFIE

SCOREN MET JE MERK

11 must do's
+ 1 gouden tip

ALLES WAT JE OVER JE MERK MOET WETEN

lisly-thumb-3

KENNIS OM TE DELEN

Vertelmiddel

kwikfit-durf-jij-echt

Employer branding

Van nieuwsbrief tot marketing automation

Corporate website | Li Moon

Corporate website

Zo genereer je meer leads

Corporate Identity | Li Moon

Corporate identity

Maak je merk persoonlijk

Beursstand ontwerpen | Li Moon

Brand identity

Hoe beleven klanten je retailmerk?

MEER WETEN OVER ONS WERK?

Kwikfit Arbeidsmarktcommunicatie

Kwikfit Arbeidsmarktcommunicatie

Arbeidsmarktcampagne met social video

Dirk supermarkten

Dirk supermarkten

75 Jaar: zo vertel je een retailmerk

Blozo

Blozo

Hi-tech-bedrijf met een menselijk gezicht

Deel deze pagina [addtoany]

limoon-logo
Hendrik Figeeweg 1H
2031 BJ Haarlem
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003
Merkmakers met hoofd en hart.
Sinds 2003