Videomarketing | Li Moon
hoofd-hart
SAMENWERKEN

VIDEO­­­MARKETING

Videomarketing is een onmisbare pijler binnen iedere contentstrategie. Li Moon is specialist in videomarketing voor zowel B2C als B2B. Of je nu op zoek bent naar uitleganimaties, bedrijfsvideo, social video of strategievideo, wij vertalen jouw boodschap naar video’s die jouw doelgroep in het hart raken.

Zo zet je succesvol video in voor je merk

Dit jaar zal video voor zo’n 82 procent van het internetverkeer gaan zorgen. Alle reden dus om video in te zetten voor je merk. Wat voor video heeft jouw merk nou echt nodig? Wanneer kies je voor video en wanneer voor een animatie? Wij leggen je het uit en laten het zien!

Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar de populariteit van videomarketing zit nog altijd flink in de lift. Video is een echte trafficbooster geworden. De verwachting is dat video in 2020 voor 82 procent van het internetverkeer zal zorgen. Met name het delen van video’s via socialmediaplatformen zorgt voor een groot bereik. Video’s op social media worden maar liefst 1200 procent meer gedeeld dan berichten bestaande uit tekst en een afbeelding.
Verkoop je online dan blijkt video goed voor je conversie. Zo koopt 64 procent van de consumenten sneller een product na het zien van een video over dat product, vergroot je je click-through-rate van je email marketing campagne met 63 procent wanneer er een video in zit. Bovenstaande cijfers zijn de meeste recente cijfers van het Britse videodatabureau RawShorts.

Kies je video of animatie?

Reden genoeg dus om video voor je bedrijf in te zetten. Maar wat voor video heeft jouw bedrijf of merk nou echt nodig? Hoe komt jouw verhaal of imago het best naar voren? Wanneer kies je voor video en wanneer voor een animatievideo? Wij leggen je het uit en laten het zien!
Kies je voor video, dan kies je voor storytelling. Vertel jouw merkverhaal op een manier dat bij de kijker de juiste emotie oproept. Dit kan vrolijk zijn of juist dat de kijker zich kan identificeren met het verhaal. Wat maakt jouw merk zo uniek of bijzonder? Waarom kopen mensen jouw product? If you can’t tell it, you can’t sell it. Het mooie aan video is dat je niet altijd keiharde sales hoeft toe te voegen. Vertel als merk echt jouw verhaal. Wat jou zo uniek maakt. Dan creëer je bij je doelgroep een gevoel die ze niet snel voor een ander bedrijf zullen hebben.

Vakmanschap vertel je met video

Een voorbeeld uit de praktijk: Blozo is een metaalbedrijf met een modern vakmanschap. Hoe ben je onderscheidend in een markt waarin alle bedrijven op elkaar lijken? Bij Blozo staan de vakmensen centraal. Niet de moderne machines. Dat maakt Blozo anders. Door middel van korte portret video’s maakten wij dit verhaal van Blozo duidelijk. Uit de video’s komt het persoonlijke aspect naar voren in plaats van het afstandelijke machinale. Het gevoel dat je aan Blozo overhoudt: persoonlijk en vakmanschap.

Het aspect storytelling hebben we voornamelijk toegepast bij de viering van het 75-jarige jubileum van onze klant Dirk van den Broek. Hoe laat je het verschil tussen de Dirk vroeger en de Dirk van nu zien? Door het personeel van vroeger met het personeel van nu te laten werken. Door scènes zo min mogelijk te scripten krijg je echte verhalen van echte personen. Dit straalt af op de persoonlijkheid van je bedrijf.

Een ander praktijkvoorbeeld waarin video een toevoeging heeft op je merk, is de wervingscampagne voor Alldoorco. In deze campagne lieten we de werkgeversidentiteit zien aan de hand van de resultaten van het Li Moon Merklichaam. Het resultaat: een wervingsvideo waarin alle elementen aan bod komen dat Alldoorco een uniek bedrijf maakt.

Animatie ideaal voor uitlegvideo’s

Heb je een complexer verhaal dat je wilt vertellen? Zoals welke gevolgen een nieuwe wet voor jouw bedrijf of werknemers gaat betekenen of wil je data in een korte tijd helder uitgelegd hebben? Dan raden wij je een animatie aan. Met een animatievideo maak je mogelijk wat met video niet of nauwelijks mogelijk is; complexe of ingewikkelde stof helder geformuleerd hebben dat op een leuke of speelse manier gevisualiseerd wordt.
De kracht van animatie in een paar voorbeelden: voor KwikFit maken wij regelmatig animatievideo’s met als doel om kort en krachtig relatief complexe informatie uit te leggen. In dit voorbeeld leggen we in 45 seconden een APK-keuring uit.

Een ander voorbeeld, waarbij het helder vertellen van een complex verhaal op de proef werd gesteld, is een animatie voor onze klant Detailresult Groep. De nieuwe regelgeving van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is een flinke kluif om zo even uit te leggen. Laat staan wat dit precies binnen jouw bedrijf inhoudt. In deze animatie die wij voor Detailresult Groep maakten, wordt dit in 2 minuten helder uitgelegd.

En at last but not least geven we het voorbeeld van zorggroep Florence. ‘Een video waarin de persoonlijke werkwijze van zorgmedewerkers naar dementerende ouderen duidelijk gemaakt wordt.’ Voor video is dit ivm de privacywetging lastig te filmen. Animatie is daarom bij uitstek de beste optie. Deze animatievideo van 2 minuten is het voorbeeld van dat animatie ook persoonlijk kan zijn en niet direct afstandelijk hoeft te zijn. Ondanks dat je geen echte mensen ziet, krijg je wel een helder beeld hoe persoonlijk Florence te werk gaat.

Hopelijk heb je aan de hand van deze voorbeelden een duidelijk beeld gekregen over de verschillen tussen video en animatie. Wil je weten wat wij voor jouw merk of bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

GESCHREVEN DOOR: DOUWE JANSSEN
Junior Content Creator Douwe stort zich bij Li Moon op videomarketing, social en websitecontent.

GEEF JE MERK EEN BOOST

Met ons gratis merkadvies

Wij zijn Li Moon
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003.

ONZE FILOSOFIE

lisly-thumb-3

ZOEK JE EEN CREATIEVE OPLOSSING?

MAIL BEA!
Op zoek naar een creatieve oplossing voor jouw communicatievraagstuk? Wil je informatie over de middelen die we voor je kunnen inzetten? Maak een afspraak met Bea voor een vrijblijvend voorstel. Vul het antwoordformulier in dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Liever bellen? 023-5343430. Tot snel!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

KENNIS OM TE DELEN

Vertelmiddel

kwikfit-durf-jij-echt

Employer branding

Van nieuwsbrief tot marketing automation

Corporate website | Li Moon

Corporate website

Zo genereer je meer leads

Corporate Identity | Li Moon

Corporate identity

Maak je merk persoonlijk

Beursstand ontwerpen | Li Moon

Brand identity

Hoe beleven klanten je retailmerk?

MEER WETEN OVER ONS WERK?

Kwikfit Arbeidsmarktcommunicatie

Kwikfit Arbeidsmarktcommunicatie

Arbeidsmarktcampagne met social video

Dirk supermarkten

Dirk supermarkten

75 Jaar: zo vertel je een retailmerk

Blozo

Blozo

Hi-tech-bedrijf met een menselijk gezicht

Deel deze pagina

limoon-logo
Hendrik Figeeweg 1H
2031 BJ Haarlem
Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003
Merkmakers met hoofd en hart.
Sinds 2003