hoofd-hart
Hoe kan een effectieve video campagne jouw merk versterken?

5 redenen om video marketing in te zetten voor je merk

Videomarketing, het is niet meer weg te denken uit onze online wereld. De inzet van bewegend beeld heeft veel voordelen in tegenstelling tot stilstaand beeld. Merken zetten videomarketing daarom in om hun merk, product of dienst te promoten op verschillende social media kanalen. Hoe kan een effectieve video campagne jouw merk versterken?

Vergeleken met januari 2020 is het aantal vacatures binnen de verkoop en marketing met 100% (!) toegenomen, op het gebied van analyse, controle en onderzoek zelfs 105%. Laten we de impact van COVID ook niet uitvlakken. Door de onzekerheid in de wereld wankelde de arbeidsmarkt en kregen veel werkgevers en werknemers zware klappen. Dit met grote ontslagrondes, herschreven functieprofielen en meer remote werken als gevolg. Oorzaken genoeg om werknemers te doent wijfelen en een dreun te geven aan de relatie tussen werkgever en werknemer.

Videomarketing

De impact van videocontent is groot. Uit statistieken van het CMI blijkt dat ruim 80% van internetverkeer momenteel bestaat uit video. Sociale media geeft video’s steeds meer bereik door speciale videofuncties te introduceren als Facebook Watch en Instagram Reels. Door de stijgende populariteit van video’s is het voor bedrijven steeds interessanter om in dit communicatiemiddel te investeren.

De vijf redenen om videomarketing in te zetten voor je merk

identiteit banner
Onderscheiden

Je bent als merk vaak niet alleen in jouw vakgebied. Het is daarom belangrijk om je te onderscheiden van concurrenten. Jouw missie en visie zijn perfect over te brengen met een videocampagne. Vertel jouw unieke verhaal!

Opvallen

Elke dag komt er veel content op ons af. Het is dan ook lastig om hiermee de aandacht te trekken. Een videocampagne kan hierbij helpen, omdat video’s sneller opvallen. 55% van alle internetgebruikers bekijkt namelijk elke dag video’s. Dit is dus meer dan de helft van alle internetgebruikers, een gemiste kans voor marketeers om zich niet op deze groep te concentreren.

Connectie

Een connectie opbouwen met klanten is cruciaal. Door middel van videomarketing maak je als merk makkelijker een connectie met klanten. De meerwaarde van videomarketing is dat je bedrijf tot leven komt door middel van mensen die je aanspreken, bewegen en hun verhaal vertellen. Door het zien van mensen wordt persoonlijker. Je verbind namelijk op meerdere lagen. Ook emotioneel. Daarnaast is het zo dat hoe meer mensen jouw bedrijf kennen, hoe groter de kans dat ze je vertrouwen en hoe groter de kans dat ze voor jouw bedrijf kiezen.

Kennis delen

Door kennis te delen met je doelgroep kan je jezelf/je bedrijf positioneren als expert. Deze kennis kan je delen in de vorm van blogs, whitepapers, e-books maar natuurlijk ook video’s. Door jouw expertise te delen in video’s, vergroot je je expertstatus door te laten zien dat je een autoriteit bent in je vakgebied. Op deze manier kan je meer leads genereren en je bedrijf laten groeien.

identiteit banner
Bereik vergroten

Vaak wordt er gezegd dat beeld meer zegt dan duizend woorden. Dit komt omdat mensen visueel zijn ingesteld en daardoor liever een video zien dan dat ze lange stukken tekst lezen. Daarnaast scoor je met video hogere conversie voor je website. Dat is ook een reden waarom er tegenwoordig veel gebruik wordt gemaakt van video content.

Door goed gebruik te maken van video content kan je op een effectieve manier jouw bedrijf, personeel, merk of product laten zien aan jouw doelgroep. Video’s krijgen op social media gemiddeld meer engagement (likes, comments en shares) dan normale posts en hebben daarom vaak voorrang in het algoritme.
Gebruik jij al video content?

DE BESTE STRATEGIE VOOR JOUW MERK?

VRAAG HET LI MOON!
Op zoek naar een maatwerkoplossing voor jouw communicatievraagstuk? Wil je informatie over de diensten die we kunnen leveren? Maak een afspraak met ons voor een vrijblijvend voorstel. Vul het antwoordformulier in dan nemen we binnen twee werkdagen contact met je op. Liever bellen? 023-5343430. Tot snel!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Design Thinking

Design Thinking

Toegevoegde waarde design thinking op creatieve processen is enorm, zo onderzocht onderzoeksbureau McKinsey

Zo herken je het verschil

Zo herken je het verschil

De termen logo, huisstijl en merkidentiteit worden regelmatig door elkaar gehaald, maar hoe houd je ze dan uit elkaar?

Vertelmiddel

Marketing Automation | Li Moon

Marketing automation

Haal optimaal rendement uit je leads

CoolSculpting-mobiel

E-commerce

8 voorwaarden om je platform te laten slagen

storytelling

Storytelling

Deel de verhalen rond je merk

Contentabonnement-renee-evy

Contentabonnement

Een jaar verzekerd van goede content

MEER WETEN OVER ONS WERK?

Employer Branding KwikFIt

Employer Branding KwikFIt

Employer branding KwikFit: preferred employer in een oververhitte markt

De Elephant Parade in Wildlands

De Elephant Parade in Wildlands

De Elephant Parade in Wildlands lokaal promoten

Zo werd Koorbiënnale The Big Sing

Zo werd Koorbiënnale The Big Sing

Wil je werken met bevlogen merkmakers? Li Moon helpt met strategie, herpositionering, vormgeving, content en online

limoon-logo

Waarderweg 19
2031 BN Haarlem

VAN LIMBURG STIRUMSTRAAT 50a
7901 AS HOOGEVEEN

 Merkmakers met hoofd en hart. Sinds 2003

Merkmakers met hoofd en hart.
Sinds 2003