Animaties | Li Moon
ANIMATIE STUDIO

Een animatie presenteer je een verhaal waar je anders meer woorden voor nodig hebt. Of je nu op zoek bent naar uitleganimaties of bedrijfsvideo. In onze eigen animatie studio vertaalt Li Moon Content de boodschap naar video’s die jouw doelgroep in het hart raken.

Animatievideo is uitlegfilm bij uitstek

Met een animatievideo, ook wel explanimation of uitleg-animatie, presenteer je een verhaal dat normaal gesproken veel (te veel) woorden nodig heeft. Animatie is dan ook hét uitlegmedium bij uitstek. In onze animatie studio maken we saaie, feitelijke informatie overzichtelijk en begrijpelijk. In het recept voor een goede animatie mag een toefje humor niet ontbreken.

Vooral bij complexe informatie is een animatie het ideale medium. Dankzij de combinatiemogelijkheden van tekst, beeld en geluid breng je informatie effectief over aan het publiek. Dat geldt zowel voor uitleganimaties maar ook animaties die dienen als alternatief voor bedrijfsvideo’s. Bovendien spreken animaties een breed publiek aan en zorgt een vleugje humor ervoor dat de animatie aanstekelijk werkt.

Animaties scoren indruk­wekkende resultaten

Is een animatie laten maken kostbaar? Niet als je het afzet tegen de resultaten. Die zijn ronduit indrukwekkend. Video’s met relevante content doen de conversie op je website soms wel met 80 procent stijgen. En voeg je een animatievideo toe aan bijvoorbeeld je e-mail marketing-campagne dan moet je niet verbaasd zijn als de doorklikratio ruim verdubbelt.

Wanneer kies je voor animatie?

We krijgen vaak de vraag: wanneer kies je nu voor een animatie en wanneer voor een bedrijfsvideo? Een animatie is uitstekend geschikt om een dienst, product of proces uit te leggen. Ook kun je ingewikkelde processen of complexe materie inzichtelijk maken via animatie. Zo presenteer je onderwerpen uit je jaarverslag,bedrijfsvisie of beleidsplan helder en duidelijk via animatie. Deze onderwerpen laten zich vaak minder goed in camerabeelden vangen. Speelt emotie een belangrijke rol of wil je dat de kijker zich met de personages in de video identificeert, dan kan het verstandiger zijn om voor ‘echt’ beeld te kiezen.

Uit onze animatie studio

Laat je een animatie maken in onze animatie studio dan verloopt dat traject altijd volgens een aantal heldere stappen. Na een inhoudelijke sessie met de klant volgt er een uitgebreide informatie-analyse die voor de animator de basis vormt van de voice-over-tekst en het storyboard van de animatie. De voice-over-tekst wordt ingesproken aan de hand van het storyboard. Het ritme van de animatiefilm ligt dan vast. De animator werkt dan de gekozen stijl en het visueel ontwerp verder uit. Als hij het visueel ontwerp heeft uitgewerkt en gepresenteerd, worden alle illustraties geanimeerd en voegt hij het sounddesign en de finishing touch aan de animatie toe.

In de animatie studio van Li Moon Content maken we je animaties met hoofd en hart. Een boodschap overbrengen is effectief als dat verhaal mensen raakt. Recht in het hart. Een boodschap die het hart bereikt, nestelt zich in het hoofd. Zo helpen we bedrijven en ondernemingen groeien. Ook groeien? Vertel ons vrijblijvend jouw verhaal dan vertellen wij hoe wij je daarbij helpen.

Meer informatie? Mail Alexander!
Op zoek naar een maatwerkoplossing voor jouw communicatievraagstuk? Maak een afspraak met Alexander voor een vrijblijvend voorstel. Vul je het antwoordformulier in dan nemen we binnen een werkdag contact met je op. Liever bellen? 023-5343430. Tot snel!