Jouw Reclame Hoofdkwartier
LI MOON ACADEMY: TRENDSESSIE

Li Moon is een reclame- en marketingbureau, gespecialiseerd in groeistrategieën voor middelgrote en grote bedrijven in B2C en 2B. Graag delen we onze kennis om je te laten groeien. Boek een Kennissessie bij de Li Moon Academy en laat je inspireren door een specialist.

Trends vormen de basis voor ieder groeiscenario

Alle groeiers in het bedrijfsleven hebben een ding met elkaar gemeen: ze spelen in op een groeiende behoefte van een groep consumenten of zakelijke inkopers. Hoe speel je als ondernemer, bedrijf of afdeling zelf in op trends?

De wereld om ons heen verandert steeds sneller. Markten ontwikkelen zich in recordtempo, de wensen, behoeften en financiële mogelijkheden van klanten en consumenten veranderen continu. Dit komt door de globalisering. Trends uit Azië, het werelddeel waar nu de meest innovaties plaatsvinden, bereiken ons steeds sneller. Consumenten en zakelijke inkopers zien die trends ook en dwingen bedrijven zo om in te spelen op die nieuwe trends. Dit kan ook gevolgen hebben voor het business model van jouw bedrijf. Het signaleren, volgen, analyseren en anticiperen op trends en ontwikkelingen (trendwatching) is dan ook eerder noodzaak dan luxe.

Trends geven richting

Trendwatching heeft niets te maken met voorspellen of waarzeggen, maar alles met het goed duiden van ontwikkelingen die al (veel langer) gaande zijn. Trends geven de richting aan die ontwikkelingen op macro-niveau opgaan.
Bij Li Moon kijken we bij de ontwikkeling van onze concepten nadrukkelijk naar trends. Ook ontwikkelen we trendsessies-op-maat waar bedrijven zelf mee aan de slag kunnen. We kijken hierbij over de horizon van een vakgebied naar mondiale trends en ontwikkelingen. Een goede inhoudelijke analyse helpt bedrijven vaak om zelf met trends aan de slag te gaan. Zo kunnen bedrijven risico’s voor het eigen verdienmodel analyseren en bepalen welk beleid of welke innovaties noodzakelijk zijn om de markt voor te zijn.

Trends toepassen

In een trendsessie nemen strateeg Alexander Nijeboer of creatief directeur Bea Mienis je mee in de wereld van de mondiale trends. Hoe kun je de innovaties en drijfveren die een of meerdere trends voortstuwen, toepassen in jouw vakgebied?
Met deze trendsessie willen we je inspireren en je over de horizon van vandaag laten kijken. Zo leer je waar trends vandaan komen en op welke wijze ze in de behoefte van mensen voorzien. Dit inzicht helpt je om zelf te bepalen waar de behoeften van de jouw consumenten, gebruikers of zakelijke inkopers liggen om van daaruit te innoveren.
Bij Li Moon werken we altijd met hoofd en hart aan jouw groeistrategie. Een boodschap overbrengen is effectief als dat verhaal mensen raakt. Recht in het hart. Een boodschap die het hart bereikt, nestelt zich in het hoofd. Zo helpen we bedrijven en ondernemingen groeien. Ook groeien? Vertel ons vrijblijvend jouw verhaal dan vertellen wij hoe wij je daarbij helpen.

Meer informatie? Mail Alexander!
Op zoek naar een maatwerkoplossing voor jouw communicatievraagstuk? Maak een afspraak met Alexander voor een vrijblijvend voorstel. Vul je het antwoordformulier in dan nemen we binnen een werkdag contact met je op. Liever bellen? 023-5343430. Tot snel!